Als eigenaar van een KMO weet je hoe belangrijk een goed functionerende website is. Je website is vaak de eerste plek waar potentiële klanten met je bedrijf in aanraking komen.

Maar wat doe je als je een nieuw domein wil gebruiken of als je belangrijke veranderingen moet doorvoeren? Gelukkig is er een simpele oplossing die je zelf kunt toepassen, zelfs zonder technische kennis: de Better Search Replace plugin voor WordPress.

Wat is de Better Search Replace plugin?

De Better Search Replace plugin is een handige tool voor je WordPress-website. Deze plugin helpt je om snel en eenvoudig bepaalde woorden, zinnen of URL’s op je hele site te vervangen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld de naam van je bedrijf hebt veranderd, of als je overstapt naar een nieuwe domeinnaam.

Better search replace

Waarom zou je deze plugin gebruiken?

  1. Tijd besparen: In plaats van pagina voor pagina door je website te gaan om veranderingen aan te brengen, kun je met deze plugin in één keer door je hele website zoeken en vervangen wat je nodig hebt.
  2. Verbeterde websiteprestaties: Als je website langzaam laadt, kan dat te maken hebben met oude of ongebruikte links en bestanden. De plugin helpt je om deze snel te vinden en te verwijderen, wat je website sneller kan maken.
  3. Geen technische kennis vereist: Je hoeft geen programmeur te zijn om deze plugin te gebruiken. De interface is gebruiksvriendelijk en de stappen zijn eenvoudig te volgen.

Hoe werkt het?

Het gebruik van de Better Search Replace plugin is simpel. Hier zijn de basisstappen:

  1. Installeren en activeren: Ga naar je WordPress-dashboard, zoek de plugin in de plugin-sectie, installeer en activeer hem.
  2. Kies wat je wilt vervangen: In het pluginmenu kun je aangeven wat je wilt zoeken en waarmee je het wilt vervangen. Dit kan bijvoorbeeld een oude domeinnaam zijn die je wilt bijwerken naar een nieuwe.
  3. Voer een test uit: Je kunt een test uitvoeren om te zien welke veranderingen er zouden worden doorgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je alleen de juiste gegevens vervangt.
  4. Pas de wijzigingen toe: Als je tevreden bent met de testresultaten, kun je de daadwerkelijke wijzigingen doorvoeren.

In welke scenario’s kan je Better Search replace best gebruiken ?

1. Verwijderen van verouderde links en content

Na verloop van tijd kunnen er op een website veel verouderde links of content ontstaan. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld van domein wisselt, oude pagina’s verwijdert of nieuwe structuren in je website aanbrengt. Deze ongebruikte en incorrecte links kunnen je database vervuilen en zo bijdragen aan tragere laadtijden.

snelle laadtijden op je website
Snellere laadtijden op je website door het vervangen van oude links

De Better Search Replace plugin stelt je in staat om snel en eenvoudig al deze oude of ongewenste links en content in één keer te vinden en te vervangen. Dit zorgt ervoor dat je website efficiënter kan werken omdat er minder overbodige informatie hoeft te worden geladen.

2. Opschonen van de database

Een opgeruimde database is cruciaal voor de snelheid van je website. Wanneer er veel overbodige data in je database staat, zoals oude URL’s of niet meer gebruikte termen, kan dit de laadtijd van je website vertragen. Met de Better Search Replace plugin kun je gemakkelijk deze oude gegevens vervangen of verwijderen, waardoor de database opgeschoond wordt en de prestaties verbeteren.

3. Voorkomen van redirect loops

Als je bijvoorbeeld van domein bent veranderd of nieuwe URL-structuren hebt geïmplementeerd, kan je website onbedoeld redirect loops bevatten. Dit zijn situaties waarbij een bezoeker van de ene URL automatisch wordt doorgestuurd naar een andere, en weer terug, in een oneindige lus. Dit kan je website aanzienlijk vertragen. De plugin helpt je om snel deze oude URL’s te vinden en te vervangen, zodat je redirect loops voorkomt.

Voordelen van de PRO versie van better search replace

  • Meerdere databases: Zoek en vervang in meerdere databases tegelijk voor tijdsbesparing en consistentie.
  • Ondersteuning voor seriële data: Pas complexe gegevensstructuren aan zonder fouten.
  • Automatische back-ups: Maak automatisch back-ups voor extra veiligheid bij wijzigingen.
  • Prioritaire ondersteuning: Snellere hulp van het supportteam bij vragen of problemen.
  • Taken plannen: Automatiseer zoek- en vervang taken op specifieke tijden.

Voor meer info : Better search replace pro

Veelgestelde vragen

Is het veilig om de Better Search Replace plugin te gebruiken?
Ja, de plugin is veilig zolang je ervoor zorgt dat je een back-up van je website maakt voordat je wijzigingen doorvoert. Dit is een goede gewoonte bij alle wijzigingen die je aan je website maakt.

Kan deze plugin mijn website beschadigen?
Zolang je de juiste zoek- en vervangopties gebruikt, is de kans op schade minimaal. We raden altijd aan om een test uit te voeren en een back-up te maken voordat je aanpassingen doorvoert. Het is mogelijk Better Search Replace in test mode te gebruiken. Zo kan je eerst zien wat er zal gewijzigd worden vooraleer dit effectief te doen.

Conclusie

De Better Search Replace plugin is een must-have voor elke KMO-eigenaar die zijn WordPress-website wil optimaliseren zonder gedoe. Het is gebruiksvriendelijk, bespaart tijd en kan helpen je websiteprestaties te verbeteren. Probeer het vandaag nog en zie hoe eenvoudig het kan zijn om je website up-to-date te houden!